To get something you never had, you have to do something you never did!

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Tuliaisia ja Tunnelmia

Nyt on ollut tapahtumarikas viikko takana. Alkuviikosta reissailtiin Tallinnassa ja Helsingissä. Loppuviikko on sitten mökkeilty. En ole oikein blogiinkaan ehtinyt kirjoitteleen mitään. Nyt kuitenkin saatte taas jotain luettavaa! :)

Olen nimittäin saanut taas yhden asian jaloista pois: tuliaiset! Helsingissä tuli osteltua jonkin verran tuliaisia suomikaupasta ja torilta. Vinkki: kannattaa ensin kierrellä torit ennen kuin menee suomikauppoihin. Itse mentiin ensin suomikauppaan ja ostettiin innolla sitten pehmolelua yms, kunnes huomattiin, että torilla ihan samat lelut olisi saanut paljon halvemmalla!

Tänään käytiin sitten ostamassa vielä loput tuliaiset, mitä ei Helsingistä hankittu. Nyt on sitten kaikki koossa! 


Yläpuolella siis kuva kaikista tuliaisista. Sain ne mahtumaan samaan kuvaan. Klikatkaa taas isommaksi, jos haluatte tarkemmin katsella. :) Siellä on siis marimekkoa: patakintaat ja -laput, sekä kolme penaalia. Tuossa on siis kahden ensimmäisen perheen tuliaiset (en edes tiedä, onko minulla kolmatta) ja molempien perheiden äideille on nuo patakintaat ja -laput. Sitten ensimmäisen perheen kahdelle siskolle ostin kummallekin marimekon penaalit. Tai saavat käyttää niitä miten haluaa! Kolmas penaali on sitten toisen perheen siskolle.

Poro-pehmolelut on sitten kahden perheen siskoille ja poro-juustohöylät on molemmille perheille (ajattelin vähä itseänikin... ei tarvi syödä paksuja veitsellä leikattuja juustonpaloja :D). Sitten ostettiin kaksi Finland -kirjaa, jotka annan perheiden isille. Tuo kirja oli kyllä hyvä. Siellä oli paljo hyviä kuvia Suomesta ja tekstiäkin sopivasti. Eikä kirja mikään ikivanhakaan ole, koska Lordikistakin on juttua!

Mitäs muuta? Kirjojen päällä on kaksi kynää, joissa lukee Finland. Olisi pitänyt ostaa kolme, niin olisin voinut laittaa kynät penaalien sisälle. No, ehkä laitankin. Yksi penaali jää vain sitten ilman. Sitten on tietysti perus Fazerin sinistä suklaata ja salmiakkia. Saa nähdä, mitä ne tykkää siellä Amerikassa noista. :)

Minusta kiva idea oli myös ostaa tuollainen paketti, jossa on kolme joulupalloa! Jos klikkaatte kuvaa isommaksi, huomaatte hyvin suomenlippu-kuviot palloissa. Annan jokaiselle perheelle yhden pallon muistoksi. Ja mahdollisesti kirjoitan vielä itse kultaisella tussilla siihen "Sonja 2010". Voi sitten joka joulu muistella kuusta koristellessa, että "voi, silloin se Sonja oli täällä Suomesta vaihtarina 2010". :D

Siinäpä ne taisi sitten olla kaikki. Painoa tulee varmaan ihan kivasti noista suklaista ja kirjoista (vaikka kirjat suht ohkasia onkin). Ainiin! Aion vielä tehdä itse levyn, johon kerään suomalaista musiikkia. Sinne tulee sitten laidasta laitaan kaikenlaista, mitä keksin. Lordista Kuunkuiskaajiin. :D Sitä en kuitenkaan ole tehnyt vielä, mutta se luultavasti tulee vielä lisäksi tuohon tuliaiskasaan. Muumimukit puuttuu, mitä olisin vielä halunnut lisätä, mutta ne jää nyt pois. Tuossa on ihan tarpeeksi ilman niitäkin.


Nyt on oikeasti sitten enää vain 12 päivää lähtöön! Alle kaksi viikkoa. Enää yksi viikonloppu Suomessa. Pelottavaa, mutta toisaalta ihanaa. "Jännittääkö?" -kysymys on tähän mennessä ollut aika turha. Ei ole jännittänyt sen suuremmin. Nyt kuitenkin kaikki alkaa olla jo niin käsillä, että varsinkin iltaisin nukkumaan mennessä alkaa ajatella kaikkea. Ja voin sanoa, että silloin kyllä jännittää!

Oikeastaan voisin pelkästä ajatusten vuoristoradasta kirjoittaa tällä hetkellä ties kuinka ja paljon. Ajattelen vain yksinkertaisesti tätä vaihtoa melkein koko ajan! Samalla ne ajatuksetkin sitten vaihtelee koko ajan laidasta laitaan. Ja kaikki on kuitenkin jo niin konkreettista. On ostettu matkalaukku, mietitty pakkaamista ja tehty listaa, mitä pitäisi vielä hankkia ja pakata. Isovanhemmatkin lahjoitti tilille mukavan summan käyttörahaa Amerikkaan. Huh! Alkaa jo hieman pelottaa. Mutta silti, vaikka kuinka jännittäisi tai pelottaisi, en ole kertaakaan katunut päätöstäni lähteä vaihtoon! En kertaakaan.

Tuli taas seliteltyä enemmän kuin omiks tarpeiks. Toivottavasti jaksoitte lukea. :) Yritän päivitellä taas pian.

Rakkaudella
Sonja

17 kommenttia:

  1. Kivoja tuliaisia oot ostanu. :) Pitäs itekkin alkaa ostaan noita tuliaisia, et ne olis sit alta pois. Onneks jotakin oon jo kuitenkin hankkinu. Vois melkeinpä itekkin tehä tuollasen Suomi-cd:n.

    VastaaPoista
  2. Ihanat nuo juustohöylät! :--D Ja muksuja juttuja muutenki!

    VastaaPoista
  3. Oii kaikkee ihanaa olit löytäny ja keksiny sun perheelles! Mul on pari samaa ideaa ollu + muita, onneks on vielä kuukaus ja viikko lähtöön ni ehdin kerää ideoita teijä aikasemmin lähtevien vaihtareiden tuliaisista! :) Mulla on sama, ei oo jännittäny ollenkaan! Katotaa sitte lentokentällä..

    VastaaPoista
  4. Mahtavat tuliaiset olet löytänyt! :) Juustohöylät on kivat!

    VastaaPoista
  5. Julia, kiitti! Joo toi cd on ihan kiva idea. :-)

    Viki, eikös olekin! :DD Kiitti!

    Anna, kiitti. :) Nää vaihtariblgit on kyl niin käteviä, ku saa ideoita muilta! Hihi, eiköhän se jännitys sieltä pikkuhiljaa tuu kun lähtö lähenee. :)

    TrustNo1, kiitos! :)

    VastaaPoista
  6. Sähän oot panostanu tuliaisii! Ihan sairaan hyvät :--) omat tuntuu noiden rinnalla roskiskamalta ._. itelki toi suomikirja.

    "Painoa tulee varmaan ihan kivasti noista suklaista" <- hyvä tekosyy sul syödä ne ite! ;-)

    Sä mitään paljoo kirjottanu, jaksaa lukee. Joo luulen kans et jotku ihmiset on jo kyllästyny mun höpinöihin vaihdosta :DD

    VastaaPoista
  7. Sami, haha eiköhä sullaki ihan hyvät oo. :) Ja arvaa vaa tekiskö mieli syödä noi suklaat tuolta olohuoneesta! :-D

    VastaaPoista
  8. Hei ihania tuliaisia! Etenki noi juustohöylät :D

    VastaaPoista
  9. hyviä tuliaisia, tuo levy on kyllä tosi hyvä idea :) ite ostin vaan perheen siskoille jenni vartiaisen levyn niin saavat kuunnella vähän suomenkielistä musaa.

    VastaaPoista
  10. Sami, ei tietenkään ;)

    jemimina, kiitti! :)

    eveliina, kiitos. :) ite mietin myös, että jos en jaksa tehdä itse, niin jenni vartiaisen levy vois olla hyvä. :) äiti just tänää osti sen itselleen. :D mutta laitan sitten levylle myös sitäkin!

    VastaaPoista
  11. Kyselit joskus jutun aiheita, niin aiotko kirjotella niitä tässä vielä? :>

    VastaaPoista
  12. Anonyymi, jooo olinkin ihan unohtanut! Nyt kun alan muisteleen niin pakkaamisesta pyydettiin kirjoittaan ja aion kirjoittaa siitä ensi viikolla, kun alan pakkaamaan. Mutta en muista, oliko jotain muitakin toiveita... Kerro, jos muistat tai jos sulla on jotain uusia toiveita, niin voin yrittää toteuttaa niitä! :-)

    VastaaPoista
  13. Siinä taisi olla ainakin siitä miksi valitsit juuri Usa:n/New Yorkin, mutta siitähän kirjoitit jo, sitten jotain ennakkoluuloista tai odotuksista?

    VastaaPoista
  14. Anonyymi, okei kiitos! :) Voisin tosiaan kirjoittaa vaikka vähän odotuksista ja ennakkoluuloista jotain ennen kuin lähden.

    VastaaPoista
  15. Missä Helsingissä on joku Suomikauppa? Yritin netistä ettiä mutten löytänyt, mun pitäis nimittäin kans saada jotain Suomijuttuja ostettua tuliaisiksi. : ) Oliko siellä kaupassa muuten Suomipaitoja?

    VastaaPoista
  16. maria, Esplanadin vieressä oli ainakin sellainen suomikauppa missä oli paljon kaikkea. Mutta koska kauppa sijaitsee tuollaisella paikalla, niin vuokrat on korkeita ja sen myötä tavaroiden hinnat! Oikeasti, kannattaa kierrellä siellä Helsingin kauppatorilla, koska siellä on niin paljon suomitavaraa paljon halvemmalla! sieltä saa myös suomipaitoja, mutta saa niitä tuosta suomikaupastakin. :)

    VastaaPoista