To get something you never had, you have to do something you never did!

perjantai 10. syyskuuta 2010

First Schoolweek

Okei, nyt yritän kirjoittaa nopeasti tästä viikosta. Miten on koulut alkanut jne. Kello on noin 11 illalla ja huomenna olisi herätys puoli 7. En siis kovin pitkään ehdi jaaritella, joten aloitetaan!

Ensimmäinen koulupäivä, tiistai, oli katastrofi. No ei ehkä ihan, mutta melkein. Olin ihan hukassa koulussa. Ihan esimmäiseksi meillä on homeroom, jossa ollaan noin 10min ja ikään kuin ilmoittaudutaan opettajalle. En tiedä, mikä sen tunnin idea on, mutta siellä kuunnellaan myös aamunavaus. No ensimmäisenä päivänä olin väärässä luokassa, en siis omassa homeroomissa. Hieno alku! Ja sama jatkui koko päivän. Olin melkein joka tunnilta myöhässä ja muutenkin ihan hukassa koko koulussa. Ei se mitään, opettajat ymmärsi kyllä.

Ensimmäisestä päivästä ei tehnyt katastrofia itse koulu, vaan koulun jälkeinen tennis. Kyllä, olen siis aloittanut täällä tenniksen. Keuhkoputkentulehduksen takia viime viikolla en kuitenkaan pelannut tennistä. Lääkäri kielsi. Tiistaina koulun jälkeen menin kuitenkin tennikseen ja valmentaja oli potkimassa mua pihalle joukkueesta, koska en ollut ollut harjoituksissa viime viikolla. Yritin selittää, että lääkäri kielsi, mutta valmentaja pysyi tiukkana. Se kuitenkin soitti koululle asiasta ja ne tietää koululla mun keuhkoputkentulehduksesta. Koululta siis sanottiin, että mulla on oikeus jatkaa pelaamista. Arvatkaa vaan, tuntuuko ton jälkeen kuitenkaan kivalta jatkaa? No ei. Tän tapahtuman jälkeen en ole oikeastaan valmentajasta juurikaan tykännyt.

Toinen päivä koulussa meni paremmin kuin ensimmäinen. En ollut enää niin hukassa, olin tunneilla ajoissa ja juttelin ehkä jopa hieman jo uusille ihmisille. Tuntuu, että koulussa on kuitenkin kauhean vaikea alkaa tutustua uusiin ihmisiin, koska tunneilla ei voi keskustella juurikaan ja tuntien välissä on vaivaiset 4min aikaa vaihtaa luokkaa ja ehkä käydä lokerolla. Ei siis hirveästi ehdi jutella muille. Lokerot olivat muuten varsinkin ekana päivänä ongelma! Täällähän siis jätetään kirjat ja kaikki lokeroihin ja kannetaan käsissä vain niitä kirjoja, mitä tarvitaan. Lokero on hieman hankala saada auki, mutta kyllä nyt viikossa olen senkin oppinut. :)

Kerron vaikka tässä välissä mun lukujärjestyksen ja samalla kerron millaista milläkin tunnilla on!

1. Health: Eli heti aamusta homeroomin jälkeen minulla on ikään kuin terveystietoa. Opettaja Ms. Whiting on todella mukava ja tunnit on hauskoja. Tähän asti ollaan oikeastaan vaan pelattu erilaisia pelejä ja niiden kautta tutustuttu toisiimme. Yhdellä tunnilla arvottiin parit ja sain parikseni Joyn hostveljen Thomasin. Ainoa ihminen, kenet tiesin tunnilta. Ja me melkein voitettiin yksi peli! Oletiin toisia. :)

2. International Foods: Ehkä vähän niinkuin kotitalous, mutta ei ihan kuitenkaan. Ei olla vielä tehty ruokia, lähinnä puhuttu turvallisuudesta keittiössä ja katsottu youtube videoita ravintoloista, joiden keittiöistä löytyy kaikkea ällöttävää. Opettaja Mrs. Welch on todella mukava ja hauska! Puhuu ihan älyttömän nopeasti, joten joskus jutut menee vähän ohi, mutta silti tykkään siitä tosi paljon! Tänään meillä oli testi. Opettaja sanoi, että vaihtarit saa käyttää muistiinpanoja, mutta ei me käytetty. :) Ihan hyvin meni. Jos en tiennyt jotain englanniksi, niin piirsin kuvan. :D

3. French 1: Aloitin täällä kauan haaveilemani ranskan. Olen siis halunnut pitkään opiskella ranskaa ja nyt siihen tuli täydellinen tilaisuus! Opettaja Mrs. Taylor on niin hauska! Sen tunneilla saa aina nauraa. :) Vielä ei olla itse ranskaa kauheasti opiskeltu. Numerot ja muutama fraasi lukee vihossa. Muuten ollaan vaan puhuttu Ranskasta ja sen kulttuurista ja historiasta. Vähän pohjustusta ennen kielen opiskelua.

4. Chorus: Kuoro... Voi kyllä! Tämä on siis sekakuoro, eli löytyy myös poikia. Kun pari viikkoa sitten lukujärjestykset tehtiin, ilmaisin haluni osallistua koulun musikaaliin ja nainen, joka minua auttoi, laittoi minut kuoroon. Mr. Kringer on ihan mukava mies, mutta kuoro ei kuitenkaan kuulu ihan niihin suosikki aineisiin. Tosin ollaan kuoron kanssa menossa jossain välissä New Yorkiin katsomaan joku musikaali! Toivottavasti ei Billy Elliot, kun se on jo tultu nähtyä. Kuoroa on mulla aina jokatoinen päivä. Jos ei ole kuoroa, niin on study hall. Se on ikäänkuin hyppytunti. Siellä saa tehdä mitä huvittaa. Seniorit saa poistua jopa koulualueelta silloin. Yleensä siellä kuitenkin tehdään läksyjä tai jotain muita kouluhommia.

5. Physical Education: Liikuntaa mulla on myös jokatoinen päivä. Ja toisena päivänä on sitten study hall. Tällä viikolla ei olla vielä tehty yhtään mitään. Istuttu vaan liikuntasalissa ja juteltu. Olisin voinut ottaa liikunnan pois, koska harrastan tennistä. Mutta en kuitenkaan ottanut. Kai sitä liikuntaa on ihan hyvä olla aina välillä!

6. Lunch: Koulussa voi ostaa ruuan (pizzaa tai jotain muuta ihanan rasvaista) tai tuoda omat eväät kotoa. Monet tuo omat eväät ja niin myös minä. Host äiti tekee joka aamu minulla ja Carolinelle eväät ja me napataan ne keittiön pöydältä, kun lähdetään. Yleensä se sisältää pienen leivän, pari hedelmää, jogurttia, keksejä ja jonkun myslipatukan. Kyllä siellä Suomessa kannattaa arvostaa sitä ilmaista kunnon kouluruokaa.

7. Economics: Voi ei, tämä tunti on päivän kamalin ja vaikein. Tunneilla puhutaan jostain, mistä en tajua yhtään mitään. Ja katsellaan videoita, mistä en tajua mitään. Täytetään papereita, mistä en tajua mitään. En vain yksinkertaisesti tajua tällä tunnilla mitään! Opettaja Mr. Demass ei juurikaan noteeraa meitä vaihtareita. Joy ja Piotrek ovat siis samalla tunnilla. Me vaan istutaan siellä silmät pyöreinä eikä kukaan meistä tajua mitään. Luultavasti vaihdan tämän tunnin ensi viikolla study hall:ksi. Täytyy katsoa...

8. Math (Geometry): Viime vuonna tuli Suomessa tuota geometriaa opiskeltua, joten toivon, ettei tämä aine aiheuta hirveitä ongelmia. Tähän asti asia on ollut vanhaa tuttua, eikä ole ollut suurempia ongelmia. Tosin nämä ratkaisee yhden asian eritavalla, mitä minä olen tottunut Suomessa tekemää ja kesti hetki muistella, miten me se Suomessa tehtiin. Tänään kun muistin, niin kaikki on mennyt kuin vettä vaan. :) Toivottavasti jatkossakin. Mr. Sevey on todella hyvä opettaja! En vain ymmärrä matikkaa kauheasti puheena. Ymmärrän kaikki mitä se kirjoittaa numeroina taululle, mutta kun se puhuu ne asiat, niin en ymmärrä. Mutta opinpahan täällä, mikä on potenssi, neliöjuuri yms. englanniksi.

9. Public Speaking: Tykkään tästä tunnista tosi paljon, vaikka en juurikaan tykkää esiintyä luokan edessä! Opettaja Mr. Chapman on todella mukava myös ja tunnit on hauskoja. Eilen pidin ensimmäisen puheeni tällä tunnilla ilman kunnon tukisanalistaa! En tajunnut, että sellainen piti tehdä. Muut vaihtarit olivat tehneet omat puheensa sanasta sanaan, paikalliset olivat tehneet tukisanalistan ja minä en mitään. Ei se mitään, pidin varmaan elämäni parhaimman puheen. :D Suomessa olen aina niin hermona, enkä osaa puhua pelkän tukisanalistan kanssa. Nyt oli pakko ja kyllä se onnistui! Sain jopa yleisön nauraan ja opettajalta paljon kehuja. Lokerolla tunnin jälkeen joku poika tuli vielä kehumaan mun puhetta. Siitä tuli niin hyvä mieli. :)

Sitten kello onkin 2:18PM ja me päästään kotiin. Tai oikeastaan, pelaamaan tennistä. Jokainen tunti kestää 40min. Hassua, kun on tottunut Suomen 75min tunteihin. Tai jotain sinne päin, en ole ihan varma kauanko ne Suomessa kesti. Ja sekin on hassua, kun opettajia kutsutaan aina sukunimellä + etuliite Ms. Mrs. tai Mr. Suomessa meillä oli aina ihme lempinimiä (Aitis, Saastis, Hellu yms.) Täällä tollanen ei tulis kuuloonkaan. On se hassua, miten erilaista se on täällä. Ja keltaiset koulubussit! Haha, ne on ihania!

Ensi kerralla lisää. :) Tuntuu että on niin paljon kerrottavaa ja niin vähän aikaa kertoa. Yh, haluaisin kertoa kaikki pikkujututkin! Pakko kuitenkin mennä nyt nukkumaan että jaksaa herätä huomenna. Meillä on nimittäin Rotary camp viikonloppuna, minne tulee kaikki tämän piirin vaihtarit! Jeij, en malta odottaa, että pääsen tapaamaan ne. Tosin aamuherätys ei juurikaan houkuttele.

Mutta adios! Kirjoitan sunnuntaina (jos ehdin) viikonlopun tapahtumista. :)
Sonja

7 kommenttia:

  1. Vähän kiva toi sun lukkari! :) Siellä on niin hauskan kuuloset noi nimet "Mr, Ms.." niin jotenki englantilaista ( mitä nyt onkaan ) kun meijä enkun kirjoissaki on aina noi nimitykset :D hehe.

    VastaaPoista
  2. Oon VIHREÄ kateudesta... sun lukkari vaikuttaa niin lomailulta verrattuna mun :/ no ei parane valittaa. :-DD Eiks sun tarvi ottaa ees amerikan historiaa?`:o

    VastaaPoista
  3. mistä siis pidit sun puheen? :) toi olis iha kamalaa! :D

    VastaaPoista
  4. roosa, haha. :DD se on kauheen virallista kun mitää käyttää noita etuliitteitä. :D ois nii outoo suomes kutsuu opettajia tollain. :D

    Sami, joo mun lukkari ei oo kyl kovin haastava. Paitsi economics! Ehkä otan sen pois jos käy liian haastavaks. :DD haha. Ja joo luulin et ois pitäny amerikan historia ottaa, mut ei tarvinnu. kukaa meijän koulun vaihtareista ei opiskele sitä. :o

    Anonyymi, ei se onneks ollu ku itsensä esittely. :D mut meille annettii semmone pohja mistä pitää puhua. esim. miksi on kivaa olla teini, miksi on kamalaa olla teini, mikä olisi mun merkki täällä maailmalla ja hmm... en muista enempää mut jostai tommosista piti kertoo. :D

    VastaaPoista
  5. kiva :) pidä hauskaa sit :D sust tulee entistäki blondimpi ku et pidä aivojas toiminnas :<

    VastaaPoista
  6. Kuinka kauan olit harrastanu tennistä ennen sun USA:aan menoa? Et voiko siellä aloittaa jonkun lajin mitä ei oo harrastanut paljoo vai kuinka kova tasosta yleensä siel on? kiitos :D

    VastaaPoista
  7. Anonyymi, haha suomessa en oo koskaa pelannu tennistä. pari kertaa kokeillu liikkatunneilla. mun taso oli siis TOSI heikko. mut kyllä mut mukaan otettiin. :) tosin menin parille yksityistunnille ja se autto mua tosi paljo pääseen vähä enemmä muiden tasolle. mut ei kannata välittää vaikka ei aiemmin oiskaan harrastanu kyseistä lajia. vaihtovuosi on uusien juttujen kokeilua! :) aion pian tehdä ihan oman postauksen tenniksestä.

    VastaaPoista